In herdenking van een held, Anar Novruzov

In herdenking van een held: Anar Novruzov was geboren in Arkivan een dorp in het gebied van Masalli in het zuiden van Azerbeidzjan op 12/05/1976. Hij was de jongste kind in een familie van 10 kinderen. Hij had zijn middelbare school met goede cijfers afgerond in het dorp waar hij was geboren. In 1993 had hij zich zelf opgegeven om in het leger te gaan, met het doel om de gebieden van Azerbeidzjan die door de Armenen bezeten waren te bevrijden.

Nadat hij in het leger uit was wou hij weer terug naar school om meer te leren. Hij was in 1999 geslaagd van de Baku Higher Combined Arms Command School (nou de Azerbeidzjan Militaire Academy). Van 1998 tot 2013 heeft hij op de frontlinie gestaan tegen Armenië en hij heeft ook daarna in het gebied van Sumgayit van 2013 tot 2018 gestaan. Hij heeft moedig meegedaan in het conflict in Nogorno-Karabakh en daar heeft hij in 2016 een granaatscherf wond gekregen.

Hij kreeg ook heel goede professionele training in Turkije en was gepromoveerd naar de positie van Deputy Battalion Commander for Political Affairs. In totaal heeft hij meer dan 25 jaar in het leger gezeten. Armenië heeft hun punt van aanval verplaatst van Nagorno-Karabakh naar grens van Armenië-Azerbeidzjan. Daar hadden ze gevuurd met zware artillerie op 12/07/2020. In het west gebied van Tovuz een gebied van Azerbeidzjan waren de conflicten heel intens. “Alle gebieden waar deze conflicten over gaan zijn ook internationaal gezien als de gebieden van Azerbeidzjan. Anar Novruzov was een militaire officier en hij was ook bekend voor zijn aardige houding naar mensen toe. Wij zijn diep bedroefd met het verlies van hem, maar wij zijn ook trots om onze held te herdenken. Anar Novruzov met trots herdenken wij hem. Rust in vrede!”

Bijdrage:
Kamalia Ceylinova
Emil Aliyev
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
Haber her gün e-postanıza gelsin

Haber her gün e-postanıza gelsin

Yeni haberleri e-postanıza ulaştırmamız için mail adresinizi girmeniz yeterli.

You have Successfully Subscribed!