De man met het vreemde kapsel

erdinc-sacan-web

 

Max Westerman (1958) is journalist. Tussen 1991 en 2006 was hij Amerika-correspondent voor RTL Nieuws. Hij heeft een documentaire gemaakt waarbij hij de Verenigde Staten doorkruiste. In een van zijn afleveringen zien we een Amerikaanse rechter in Brooklyn die dagelijks driehonderd immigranten naturaliseert tot Amerikaan. Hij zegt het volgende: “Geef je tradities, je cultuur en je geloof niet op. Houd ze levend. Koester ze. Dat is goed voor jou, goed voor je kinderen en uiteindelijk goed voor Amerika.” Zo gaat Amerika om met haar immigranten.

Stel je eens voor dat dit in Nederland zou gebeuren. De gehele Nederlandse politiek en de media zouden over die rechter heen vallen. Er heerst zoveel onwetendheid en er zijn zoveel vooroordelen die maar niet weg te krijgen zijn. Discussies over dubbele nationaliteit worden telkens opgerakeld. We krijgen binnenkort een Koningin met een dubbele nationaliteit! De man met het vreemde kapsel heeft nu 24 zetels bemachtigd. Een op de zes mensen heeft op een man gestemd die het woord “tolerantie” uit zijn woordenboek heeft geschrapt. Wat is er gebeurd in Nederland sinds mijn vader met een fanfare op Schiphol werd verwelkomd door honderden enthousiaste werkgevers?

Max Westerman schrijft het volgende:

“Zie immigranten niet als een bedreiging, maar als een verrijking van je land. Zo zagen wij Nederlanders dat ook ooit”, vertelt Fareed Zakaria, een van Amerika’s knapste koppen op dit gebied. ”Holland was zo’n beetje de geboorteplek van verlichte idealen als vrijheid, tolerantie en openstaan voor andere culturen. Die idealen hebben wij van jullie overgenomen. Jullie dreigen ze nu te vergeten!”

Ik geloof nog steeds in een Nederland waar verlichte idealen als vrijheid, tolerantie en het openstaan voor andere culturen hoog in het vaandel staat. Alleen daar moeten wij, met zijn allen, hard voor werken.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
Haber her gün e-postanıza gelsin

Haber her gün e-postanıza gelsin

Yeni haberleri e-postanıza ulaştırmamız için mail adresinizi girmeniz yeterli.

You have Successfully Subscribed!